Onze groene vingers maken
prachtige daktuinen

Met een groendak draagt u bij aan een beter milieu

De afgelopen jaren zien wij een groei in het aantal klanten die kiest voor het aanleggen van een tuin of dakterras op het eigen dak. Door het aanleggen van een daktuin creëert u niet alleen een heerlijk stukje natuur om in te zitten.

Met een groendak draagt u bij aan een beter milieu. Dit is ook de reden dat u subsidie van de gemeente kunt krijgen wanneer u een groendak aan wilt leggen. Hoe u deze subsidie aanvraagt verschilt per gemeente. Voor informatie over de subsidieregeling in Tilburg en omgeving klik hier.

Voordelen van een groendak

Bevordering van de biodiversiteit
In een groendak zitten vaak grassen, waardplanten en kruiden verwerkt. Deze bevorderen de leefomgeving van insecten, en vlinders. Zeker in een omgeving waar meet steen is dan groen zoals in de stad.

Isolatie
In de zomer absorbeert de vegetatie van een daktuin op een natuurlijke manier zonlicht en warmte, waardoor de temperatuur in uw huis lager blijft. In de winter daarentegen isoleert het groendak bijzonder goed, waardoor minder warmteverlies optreedt met een lagere energierekening tot gevolg.

Absorbtie van regenwater
Door directe en indirecte verdamping (via planten) en waterberging in de substraatlaag stroomt er minder regenwater van het dak af het riool in.
Benieuwd of een daktuin ook bij u mogelijk is? Bij van Laak groenprojecten adviseren wij u graag over de mogelijkheden.

Wilt uw weten of een daktuin ook bij u zou kunnen?